De VERSCHRIKKELIJK SLECHTE SITE VAN
MERLIJN KERKHOF

Oude Maasweg kwart voor drie

Als het aan Merlijn ligt, zijn The Amazing Stroopwafels de allerbeste band van Nederland. Objectief is hij niet. De eigenzinnige frontman van de Rotterdamse formatie is Wim Kerkhof: fenomenaal liedjesschrijver, wereldreiziger en zijn zorgzame vader.

Oude Maasweg kwart voor drie is het verhaal van een band die niet in een hokje te stoppen is, een doldwaze roadtrip door vier decennia Nederlandse popgeschiedenis, maar bovenal het verhaal waarin de man tegen wie Merlijn zo opkijkt gaandeweg steeds menselijker wordt. Een even ontroerend als hilarisch boek over een vader en een zoon.


The Amazing Stroopwafels (1979), wereldberoemd in Rotterdam, begonnen veertig jaar geleden als straatmuzikanten op de Lijnbaan. Sindsdien onttrekken ze zich aan alle wetten van de popmuziek. Ze hebben geen manager, geen roadies, geen groot platenlabel, er zit geen lijn in hun repertoire. Toch (of juist daardoor?) zijn ze de meest optredende band van Nederland: in veertig jaar speelden ze bijna zevenduizend keer. Hun klassieker Oude Maasweg staat steevast hoog in de Top 2000.

Merlijn Kerkhof (1986) is schrijver en muziekredacteur voor de Volkskrant. In 2016 verscheen Alles begint bij Bach, een lovend ontvangen inleiding tot de klassieke muziek.


In de pers

Zie hier een greep uit de stukken en fragmenten in de media over Oude Maasweg kwart voor drie:

- Interview in NRC Handelsblad

- Voorpublicatie in de Volkskrant

- Interview in het Algemeen Dagblad

- Interview in dagblad Trouw

- Interview in het Nederlands Dagblad

- Podcast met Gijs Groenteman voor de Volkskrant

- Interview in De Taalstaat met Frits Spits

- Bij Roland Vonk op Radio Rijnmond

- Bij Tineke de Nooij op Radio 5


LUISTERBOEK

In 2023 verscheen kwam het boek uit als luisterboek bij Storytel. Beluister het hier.